KELUAR RUMAH TAK BERCOLI ADALAH SATU KESALAHAN DAN BOLEH DITANGKAP

Posted: January 5, 2010 in ISU SEMASA

KUALA LUMPUR – Seramai 31 wanita   yang kesemuanya berpakaian seksi dan tidak memakai coli ditahan dalam serbuan di sebuah pusat hiburan di Batu 3 1/2, Jalan Ipoh dekat sini malam kelmarin.

Pengusaha pusat hiburan itu tidak pernah serik dengan aktiviti tidak bermoral kerana pada 13 Disember lalu premis itu pernah diserbu dengan 41 pelacur warga China, Indonesia dan Vietnam ditahan.

Pegawai Turus Bahagian coli dan panties , Kongsi Gelap dan Perjudian (D7) Kuala Lumpur, Supritendan Razali Abu Samah berkata, semasa serbuan pada pukul 8.30 malam, sebahagian daripada wanita itu berada dalam keadaan ghairah dan tak bercoli bersama pelanggan masing-masing manakala baki mereka itu berada dalam sebuah bilik khas.

“Serbuan itu dilakukan selepas polis menerima banyak aduan mengenai ramai wanita di situ tidak memakai coli, sebelum membuat risikan dan serbuan,” kata beliau di sini semalam.

Menurut beliau, kesemua wanita berusia 30-an itu tidak  memakai coli kerana kata mereka cuaca sekarang yang agak panas menyebabkan mereka terasa melekit bila memakai coli. Mengikut Pegawai Turus Bahagian Coli dan panties mereka ditahan mengikut seksyen 186 (2) kewajipan memakai coli bagi wanita malaysia. Dan beliau memesan kepada orang awam “pakailah coli setiap masa jika tidak anda akan ditangkap”.

Ni sebenarnya salah satu berita kat kosmo yang di edit oleh mangkut hayun mane tah berita bertarikh 6/1/10 ….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s