RESPOND MENGENAI DSAI SEBAGAI TOP 10 PEMIKIR ISLAM DUNIA…

Posted: February 10, 2010 in Uncategorized

*Kali ini saya bawakan khas petikan dari sebuah forum di malaysia mengenai DSAI dapat title baru.

So anda boleh tengok sendirila apa rakyat malaysia fikir tentang DSAI.

Keadilan

Puchong, Malaysia

Reply »

|

Report Abuse

|

Judge it!

|

#1

Dec 10, 2009

Anwar disenarai oleh majalah ‘Foreign Policy’ yang berpusat di Washington dalam edisi Disembernya baru-baru ini.

Turut tersenarai adalah Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama (ke-2), Perdana Menteri Britain, Gordon Brown (ke-74) dan Hillary Rodham Clinton (ke-6).

Anwar adalah satu satu dari 10 pemikir yang beragama Islam yang disenaraikan oleh majalah itu.

Sebelum ini, Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Aziz disenaraikan dalam ’50 tokoh Islam paling berpengaruh di dunia’.

Menteri Besar Kelantan itu, disenarai di tempat ke 42 dalam senarai ‘500 Muslim yang Berpengaruh Tahun 2009’.

The Royal Islamic Strategic Studies Center untuk pertama kalinya menerbitkan buku “The 500 Most Influential Muslims In The World” tahun 2009.

Para tokoh muslim dari seluruh dunia yang terpilih masuk dalam daftar itu adalah kalangan Muslim yang dianggap memiliki kemampuan untuk mempengaruhi keadaan kemanusian dan mampu membawa perubahan dalam kehidupan ramai orang.

“500 Muslim Paling Berpengaruh di Dunia” sepanjang tahun 2009 itu, dibahagi dalam 15 katagori, antara lain katagori ulama, politik, cendekiawan, perempuan, pemuda, ilmu dan teknologi, media sampai kategori muslim radikal.

marah

Jitra, Malaysia

Reply »

|

Report Abuse

|

Judge it!

|

#2

Dec 10, 2009

Tidak ada apa – apa makna bagi kita rakyat Malaysia.Sebab kita tahu siapakah mereka ini diMalaysia.

Jawa 1Malaysia

Kuala Lumpur, Malaysia

Reply »

|

Report Abuse

|

Judge it!

|

#3

Dec 11, 2009

kalau yer pun sekali yg beliau pemimpin no 1 di dunia ini.. it means nothing to me! mmg.. dulu waktu di kolej dulu, sgt terpana setiap kali beliau berucap ketika memberi ceramah politik, tp skrg, bila otak dh boleh berpikir sndiri tnpa ganguan minda yg penuh hasad dendam, br kita tau, siapakah beliau sebenarnya.. mr. opportunists! awas.. awaslah. mcm kita tgk nat geo, sesumpah ni boleh berubah2 kaler bukan?

Mambang biru air laut

Kuala Lumpur, Malaysia

Reply »

|

Report Abuse

|

Judge it!

|

#4

Dec 11, 2009

aku dapat no 1 pemikir persatuan mambang pon tak kecoh

Haiya _07

Kuala Lumpur, Malaysia

Reply »

|

Report Abuse

|

Judge it!

|

#5

Dec 11, 2009

Jika dia boleh memikirkan sesuatu yang positif boleh membawa kebaikkan Untuk Malaysia ni..dan tidak hancurkan keharmonian rakyat Malaysia..saya akan sokong.

takBAEKpunya

Kuala Lumpur, Malaysia

Reply »

|

Report Abuse

|

Judge it!

|

#7

Dec 12, 2009

kesudian kerajaan untuk mendengar idea2 beliau adalah amat sekali dialukan,

orang

Kuala Lumpur, Malaysia

Reply »

|

Report Abuse

|

Judge it!

|

#8

Dec 12, 2009

saya bukan suka sangat BN tapi saya takkan bersekongkol dengan DAP semata2 nak anwar menang. ptuii.. orang DAP nak buang daulat malaysia and convert jadi singapore… pastuh melayu malaysia bley jadi lembu mcm kat spore sbb org cina senantiasa akan pegang economy.

Kalau marah pun.. pakai akal sket… anwar tu dah marah sgt… akal pun takde.. majalah kejadah apa “foreign policy” baper circulation dia?

Korang tahu tak anwar kerja kat Georgetown Univ kat Washington DC??? jangan cepat percaya tektik yahudi ni.. anwar bley jual kedaulatan kita kat cina malaysia.. setakat nak jual malaysia kat yahudi pun dia takde hal.. janji jadi PM

adil

Kuala Lumpur, Malaysia

Reply »

|

Report Abuse

|

Judge it!

|

#9

Thursday Jan 14

Anwar xlyk disenarai pemikir tehebat.klu peliwat terhebat or penipu terhebat sesuai la.

John

Selangor, Malaysia

Reply »

|

Report Abuse

|

Judge it!

|

#10

Thursday Jan 14

Keadilan wrote:

Anwar disenarai oleh majalah ‘Foreign Policy’ yang berpusat di Washington dalam edisi Disembernya baru-baru ini.
Turut tersenarai adalah Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama (ke-2), Perdana Menteri Britain, Gordon Brown (ke-74) dan Hillary Rodham Clinton (ke-6).
Anwar adalah satu satu dari 10 pemikir yang beragama Islam yang disenaraikan oleh majalah itu.
Sebelum ini, Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Aziz disenaraikan dalam ’50 tokoh Islam paling berpengaruh di dunia’.
Menteri Besar Kelantan itu, disenarai di tempat ke 42 dalam senarai ‘500 Muslim yang Berpengaruh Tahun 2009’.
The Royal Islamic Strategic Studies Center untuk pertama kalinya menerbitkan buku “The 500 Most Influential Muslims In The World” tahun 2009.
Para tokoh muslim dari seluruh dunia yang terpilih masuk dalam daftar itu adalah kalangan Muslim yang dianggap memiliki kemampuan untuk mempengaruhi keadaan kemanusian dan mampu membawa perubahan dalam kehidupan ramai orang.
“500 Muslim Paling Berpengaruh di Dunia” sepanjang tahun 2009 itu, dibahagi dalam 15 katagori, antara lain katagori ulama, politik, cendekiawan, perempuan, pemuda, ilmu dan teknologi, media sampai kategori muslim radikal.

pemikir utk kehancuran..amerika kan suka menggangu keharmonian & ketenteraman sesebuah negara,so utk huru harakan malaysia,dan menghancurkan malaysia,anwar ibrahim la tali barutnya…tak caye?gi tanye DAP..

nordin mat top

Kuala Lumpur, Malaysia

Reply »

|

Report Abuse

|

Judge it!

|

#11

Thursday Jan 14

John wrote:

<quoted text>
pemikir utk kehancuran..amerika kan suka menggangu keharmonian & ketenteraman sesebuah negara,so utk huru harakan malaysia,dan menghancurkan malaysia,anwar ibrahim la tali barutnya…tak caye?gi tanye DAP..

betul tu…anwar ne nak kena bom agaknyer…

Org Kuat UMNO

Kuala Lumpur, Malaysia

Reply »

|

Report Abuse

|

Judge it!

|

#12

Thursday Jan 14

aku tak nafikan.
memang anwar ni otak nyer bagus..
aku sokong 100%..
lepas je anwar keluar UMNO
Umno terus kucar kacir..
sedih aku..

John

Selangor, Malaysia

Reply »

|

Report Abuse

|

Judge it!

|

#13

Thursday Jan 14

Org Kuat UMNO wrote:

aku tak nafikan.
memang anwar ni otak nyer bagus..
aku sokong 100%..
lepas je anwar keluar UMNO
Umno terus kucar kacir..
sedih aku..

yup..betol..mmg kepala otak anwar ni bijak…memutarbelitkan pemikiran rakyat pun bijak..cakap pun mcm keling,sbb tu dia sokong hindraf…aku pun pelikla…pesalll le pak anwar ni sokong hindraf..sedih aku tgk pemimpin melayu islam skrg…

Wak Kormen

Kuala Lumpur, Malaysia

Reply »

|

Report Abuse

|

Judge it!

|

#14

Friday Jan 15

Org Kuat UMNO wrote:

aku tak nafikan.
memang anwar ni otak nyer bagus..
aku sokong 100%..
lepas je anwar keluar UMNO
Umno terus kucar kacir..
sedih aku..

sape yg lebih kucar-kacir..? Anwar atau Najib…

Haiya _07

Kuala Lumpur, Malaysia

Reply »

|

Report Abuse

|

Judge it!

|

#15

Friday Jan 15

John wrote:

<quoted text>
yup..betol..mmg kepala otak anwar ni bijak…memutarbelitkan pemikiran rakyat pun bijak..cakap pun mcm keling,sbb tu dia sokong hindraf…aku pun pelikla…pesalll le pak anwar ni sokong hindraf..sedih aku tgk pemimpin melayu islam skrg…

Jangan pelik,saudara mara dia ada yang India.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s