cerita minggu lepas

Posted: October 5, 2010 in Uncategorized

Salam semua…kali ni aku nak cite sikit apa yang berlaku minggu lepas dan semalam.minggu lepas aku aku agak WENG  jugak la. bukan sekali tapi 2 kali dalam satu minggu. Niat bukan ape cuma nak tahu je apa yang sebab diorang cakap tu macam best je. Korang jangan salah faham pulak kat sini aku bukan do drugs ke ape2 yang sewaktu denganya. tapi aku just p jalan-jalan je.  yang WENG tu sebab seonok kan.

Tapi selepas WENG minggu lepas minggu ni member aku meninggal  sebab penyakit kanser. So semlam kitaorang buat rombongan dari perlis ke taiping ramai-ramai untuk baca yasin dan penghormatan terakhir. Tapi agak sayu dan pilu jugaklah melihat mayat arwah yang mengidap penyakit kanser tu. Tapi apa apa pun aku doakan agar rohnya dicucuri rahmat..member aku tu meninggal muda lagi kalau aku dok pikir-pikir balik baru umur 21 belajr pun tak habis lagi.

semalam masa nak bertolak balik tu member aku ade pesan kat kami semua bila sampai rumah nanti terus mandi dengan pakaian sekali, dia cakap pesan orang dulu2…tapi sampai2 rumah dah kira macam dinihari dah. Aku just salin pakaian n terus tidor. Pagi esok bila aku terpikir balik kata-kata member aku tu aku pun try search kat internet. Rupanya benda2 macam ni mmg dah ade kisah2 misteri jugakla, korng msti pnh dengar kan perkataan BADI MAYAT, so dalam masa aku tgh googling tu ade la aku jumpe beberapa pantang larng berkaitan ziarah orang mati ni.. ade jugak kisah2 misteri pasal BADI MAYAT ni yang terjadi kat keluarga si penziarah orang mati.

kat sini aku bukan nak takut2kan sesiapa cuma beringat sebelum kena. lagi pun rule dia simple je. Kalu nak tahu tanyalah pakcik google. Dia semua tahu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s