TEORI KONSPIRASI

Posted: November 27, 2010 in PENGETAHUAN

kalau aku cita pasal teori konspirasi ni sampai besok pun tak akan habis. Dulu aku suka sangat pasal teori konspirasi ni, macam- macam aku baca pasal fremason,illuminati,knight templer, new world order, new world religion,rocthchild, federal reserve bank, projek-projek rahsia, ufo, mindcontrol, dajal dan banyak lagi.

Aku tahu kat luar sana pasti ramai peminat pasal teori konspirasi ni aku sendiri pun sama . kalau kita selalu kaji atau baca artikel yang berkaitan teori konspirasi ni kita akan tahu rahsia2 dunia yang sebelum ini disembunyikan.Yang paling aku suka sekali tentang rahsia yang disembunyikan dalam agama kristian. Ini kerana kita semua tahu yang suatu masa dahulu kristian adalah agama yang betul dengan berkitab kan injil. Tetapi telah diselewengkan sehingga ke hari ini. mereka semua tahu yang mereka salah tapi tu lah hamba dajal berdiri di jalan kegelapan. kalau korang dok baca pasal kristian ni korang jugak akan jumpa macam2 contohnya the holly grail, key to heaven dan banyak lagi lah…

   Printable single page Chart of Scottish and York Rite degrees

Tapi disini satu je aku nak pesan kepada sesiapa yang baru nak menjinakkan diri dalam teori konspirasi ni. Yang pertama korang jangan percaya sangat atau terlalu taksub dengan benda2 ni, ini kerana walaupun ko tahu yang benda tu salah tetapi disebabkan penceritaan yang menarik dan cantik itu boleh memberi kita rasa kagum dengan benda tersebut. Bila dah rasa kagum kadang2 dalam diri tu akan tertanya2 tentang sesuatu yang tak patut tersdetik dalm benak fikiran. So nasihat aku korang kena compare dulu ilmu agama ko dengan apa yang ko nak baca tu dulu. Sebab kadang2 dalam artikel ada hadith dan ayat2 al quran..So kalau benda tu salah ke betul ke dan korang punye ilmu pulak tak cukup. So memang senang la di “control mind”kan..benda2 macam ni jangan dok main sebab diorang ni kadang2 kaji al quran lebih lagi dari kita..Setiap perkataan dalam al-quran, hadis tu diorang tahu sebab nanti bila diorang nak hadith palsu, dengan senang2 je kita percaya..Satu lagi kita tidak tahu siapa si penulis artikel tersebut dan juga niatnya. kalau yang betul2 islam dan niat nak berkongsi benda baik oklah…tapi kalau si penulis yang datang dari kumpulan2 tertentu dengan niat untuk men”control mind” , harap berhati-hati.

Apa yang aku dok sebut pasal “control mind” tu adalah satu taktik untuk mengubah persepsi minda manusia kepada apa yang mereka mahukan. control mind boleh datang dengan pelbagai bentuk, sebagai contoh hiburan, buku-buku,media, budaya,filem, lagu, selebriti dan macam 2 macam lagi.

 

P/S :gambar2 yg aku letak kat ats tu lebih kepada simbolik dan carta organisasi..saja letak .kalau cite pasal simbol macam2 lagi simbol yang ade..kalau nak tahu lebih lanjut korang buat la research sikit…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s